CSM Suceava a primit vizita campioanei naționale din Miercurea Ciuc

Sâmbătă seara și duminică dimineață, echipa de hochei juniori sub 16 ani a Clubului Sportiv Municipal Suceava a evoluat în fața propriilor suporteri, pe patinoarul artificial, în compania campioanei en-titre și liderului detașat al Campionatului Național, CSȘ Miercurea Ciuc. Sucevenii pregătiți de antrenorii Constantin Curelar și Cătălin Vasiliu n-au avut nici o șansă în fața ciucanilor, pierzând ambele meciuri, primul cu 0 – 25 și cel de-al doilea cu 2 – 16. Trebuie remarcat faptul că Suceava este singura echipă din acest campionat ce nu dispune de un patinoar acoperit și are doar două luni și ceva de pregătire pe gheață în fiecare sezon, față de celelalte echipe ce se antrenează pe gheață aproape 10 luni pe an. Mai mult, echipa din Miercurea Ciuc are în fiecare sezon cel puțin de 100 de meciuri oficiale, fără cele de pregătire, ea evoluând și-n Liga Mol, o competiție în care ocupă locul II și unde mai evoluează echipe din Ungaria și Austria, în timp ce sucevenii au doar cele 20 de meciuri din campionat. În campionatul românesc, ciucanii n-au adversari, câștigând la scor mai toate meciurile disputate până acum în campionat.

În cele două meciuri cu Miercurea Ciuc, în lotul echipei sucevene s-au aflat sportivii: Alexandru Sfetcu, Bogdan Vasiliu, Ștefan Rață, Cosmin Cimbru, Eric și Oliver Petrovici, Flavius Nicolae, Teodor Cușnir, Eric Rizac, Nicolae Popa, Ștefan Năstase și Adrian Moraru.

În acest sezon, echipa de juniori sub 16 ani a Clubului Sportiv Municipal Suceava va mai avea de disputat două etape, adică patru meciuri, toate pe teren propriu, pe 10 și 11 februarie cu ACS Steaua Rangers-Husky și pe 24 – 25 cu ACS Felcsik SK din Cârța.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.