Secția de lupte a CSM Suceava a cucerit trei medalii la Naționalele de juniori

Sala Sporturilor din Bacău a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, Campionatul Național de juniori la lupte greco-romane. O performanță deosebită a reușit sportivul Teodor Chira, antrenat de Valerică Gherasim și Daniel Ciubotaru la CSM Suceava, care a izbutit să urce pe treapta cea mai înaltă a podiumului de premiere la categoria 130 de kilograme. Component al lotului național al României, cu care a participat la Mondialele de tineret, Chira este multiplu laureat la campionatele naționale de juniori și tineret, trecându-și în palmares până la vârsta de 20 de ani nu mai puțin de 12 titluri de campion.

Originar din comuna Straja, Teodor Chira a început să practice lupte greco-romane la vârsta de 14 ani.

 

„Fiind un băiat serios și modest, cu calități fizice deosebite pentru acest sport, Teodor Chira a stârnit, nu de azi sau de ieri, interesul unor cluburi puternice din țara noastră, precum Dinamo sau Steaua București. Pe moment însă nu se gândește să părăsească Suceava, mai ales că este student în anul doi la Facultatea de Sport a Universității Ștefan Cel Mare”, a declarat antrenorul Valerică Gherasim, care a dorit să mulțumească pentru sprijin Primăriei și Consiliului Local Suceava, precum și lui Sevi Caba, de la Restaurantul Melody.

 

Teodor Chira nu este însă singurul luptător sucevean care a performat la Naționalele de juniori de la Bacău. Astfel, Cosmin Mihalache a cucerit medalia de argint a categoriei 87 de kilograme, în vreme ce Bogdan Pop a prins podiumul concurând la categoria 55 de kilograme. Cei doi laureați sunt elevi la Liceul cu Program Sportiv, dar reprezintă în competiții Clubul Sportiv Municipal Suceava, fiind antrenați de Andrei Bolohan.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.