Luptătorii suceveni au cucerit 8 medalii la Naționale

Municipiul Constanța a găzduit sâmbătă și duminică întrecerile Campionatului Național de Lupte Greco-Romane pentru seniori Under 23 și cadeți. Sportivii suceveni au avut o comportare excelentă, reușind să cucerească nu mai puțin de opt medalii.

Cel mai bine s-au descurcat Adrian Agache (21 de ani, categoria 77 de kilograme) și Teodor Chira (20 de ani, categoria 130 de kilograme), sportivii antrenați la CSM Suceava de Valerică Gherasim și Daniel Ciubotaru izbutind să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere în întrecerea seniorilor Under 23. La aceeași categorie de vârstă, Cosmin Mihalache (18 ani, categoria 87 de kilograme) a devenit vicecampion național, în vreme ce Bogdan Pop (18 ani, categoria 55 de kilograme) a luat medalia de bronz, cel care a stat în spatele acestor rezultate fiind antrenorul Andrei Bolohan.

CSM Suceava a mai punctat și în întrecerea cadeților, prin doi sportivi antrenați de Daniel Ciubotaru. Astfel, Felix Dediu a terminat pe locul secund concursul de la categoria 65 de kilograme, în vreme ce Ana Maria Andraș a terminat a treia la 49 de kilograme, cucerind prima medalie pentru secția de lupte greco-romane de la CSM Suceava într-o întrecere feminină.

De asemenea, LPS Suceava și-a trecut în palmares două medalii de argint la cadeți, prin Georgian Straton, la categoria 48 de kilograme, și Cosmin Crețu, la categoria 92 de kilograme, ambii sportivi avându-l antrenor pe Valerică Gherasim.

„Comportarea luptătorilor suceveni la această competiție a fost peste așteptări, așa cum s-a întâmplat, de altfel, la toate întrecerile la care am participat în 2020. A fost un an deosebit de fructuos pentru noi, în care, practic, ne-am autodepășit”, a declarat antrenorul Valerică Gherasim, care a dorit să mulțumească pentru sprijin Consiliului Local Suceava, precum și sponsorilor Ghiță Ignat, Doru Onuț și Sevi Caba, de la Restaurantul Melody.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.