Suceveanca Mădălina Amăistroaie a debutat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Sportiva legitimată la CSŞ Rădăuți și CSM Suceava a ocupat locul 37 în concursul de clasament la tir cu arcul. In primul tur eliminatoriu, suceveanca o va întâlni pe chinezoaica Xiaoqing Long.

Mădălina Amăistroaie (18 ani) a debutat vineri la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sportiva legitimată la CSŞ Rădăuți și CSM Suceava a terminat pe locul 37 în concursul de clasament la tir cu arcul.

Amăistroaie a acumulat 634 de puncte, în urma celor 72 de săgeți trase, într-un concurs dominat de sportivele din Coreea de Sud. Primele trei clasate din cele 64 de competitoare au fost din această țară, An San ocupând prima poziție, cu un nou record olimpic, 680 de puncte, urmată de Jang Minhee, 677 puncte, și Kang Chaeyoung, 675 puncte.

în primul tur eliminatoriu, suceveanca o va întâlni pe chinezoaica Xiaoqing Long, care a încheiat pe locul 28, cu 646 puncte. Asiatica a stabilit și cel mai bun rezultat personal al sezonului.

în mod normal, Mădălina Amăistroaie se poate califica mai departe, fiind mai bine clasată în ierarhia mondială, pe locul 18.

Fazele eliminatorii la feminin vor debuta miercuri.

România a mai fost reprezentată la tir cu arcul la doar alte două ediții ale Jocurilor, Moscova 1980 și Beijing 2008.

La Moscova, Aurora Chin s-a clasat pe locul 13, iar Andrei Berki, pe 15, în timp ce la Beijing, suceveanul Alexandru Bodnar a ocupat locul 31, din 64 de concurenți. 

Sursa foto + text: obiectivdesuceava.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.