CSM Suceava va evolua in fata Aradului

Aflată în imposibilitatea de a se mai prezenta la meciurile din turneul play-out al Diviziei Naționale din cauza lipsei banilor, echipa locală de rugby, CSM Suceava, a primit o gură de oxigen din partea Primăriei Suceava, instituție ce a mai virat o parte din banii aprobați în bugetul din acest an. Astfel, rugbiștii suceveni vor putea să se prezinte sâmbătă la meciul de pe teren propriu cu CSUAV Arad, dar vor putea achita și unele datorii acumulate în etapele trecute cu transportul sau alte cheltuieli de organizare. După ce au pierdut în ultima fază un meci pe care-l puteau câștiga în etapa trecută cu CS Năvodari, echipa locală este obligată să se impună mâine, de la ora 10.00, pe stadionul Unirea din Suceava în fața celor de la CSUAV Arad, deoarece în caz contrar calculele pentru menținerea în eșalonul secund s-ar complica foarte tare. În prima etapă din play-out, adversarii de mâine ai sucevenilor au luat o primă opțiune pentru unul din ce două locuri salvatoare, după ce-au învins acasă RCM Galați, cu scorul de 24 – 5.

„Ne aflăm într-un moment foarte dificil cu banii și de aceea vreau să mulțumesc domnului primar, domnilor viceprimari și tuturor consilierilor locali pentru acest efort de a ne da acești bani, cu ajutorul cărora am scăpat momentan de emoții și cu care ne putem plăti și datorii din etapele trecute.  În meciul de sâmbătă, jucătorii trebuie să intre în teren conștienți că singura variantă e victoria, deoarece înfrângerea cu Năvodari ne-a stricat toate calculele”, a declarat antrenorul Constantin Vlad.

Din păcate, în această săptămână, sucevenii au pierdut un jucător important de pe grămadă, Daniel Scolobiuc, sportiv ce s-a accidentat la antrenament și nu va putea evolua în acest meci. În același timp, vestea bună este că au revenit alți jucători ce erau indisponibili, lotul CSM-ului fiind unul destul de numeros, după infuzia cu jucători tineri, de perspectivă din această vară. 

 

Sursa : www.monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Mai multe din această categorie: Prima victorie din turneul play-out »

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.